"Oppstigningen". Gicleetrykk.

TIL SALGS. "Future". giclee.30 x 40 cm.

TIL SALGS. "Grinda". Original akvarell eller gicleè,

UTSTILLINGER

1. mar, 2018

MALE -OG TEIKNEKURS

Er du interessert i male og -eller teiknekurs hos meg? Ta kontakt så kan du få undervisning som privat elev eller i gruppe.

1. mar, 2018

VELKOMMEN TIL GRETHES GALLERI

Har du lyst å sjå utstillinga og mitt private atelier i heimen på Bømlo, Rubbestadneset, så er du hjarteleg velkommen etter avtale. :):)

1. mar, 2018

MALERIUTSTILLING BØMLO HOTELL

Stor maleriutstilling på Bømlo Hotell på Rubbestadneset. Rett før jul hengte eg opp ei utstilling med 32 malerier på hotellet i tilknytning til at eg flytta til Rubbestadneset. Desse maleria vil hengja på hotellet til rett over påske.

28. okt, 2017

KARMÖYUTSTILLINGEN

Eg deltar på Karmöyutstillingen for andre året på rad. Utstillinga opner laurdag 28. oktober og varer fram til 31. oktober. Dette er eit av dei störste utstillingane i landet og det pleier vere mellom 2-3000 besökande på desse utstillingane. Det er kjekt å delta her og samtidig stötte gode föremål. Det er Lions club Karmsund som er arrangör. Stad: Kopervik videregående skule sin aula. I år arrangerer denne utstillinga for 43. gang. På utstillinga får publikum sjå eit tversnitt av dagens kunstere, men samtidig vil det òg bli presentert eldre kunst. Du er hjarteleg velkommen!

24. nov, 2017

JULEMESSE PÅ STORD KULTURHUS

Eg vil delta på julemesse i foajeen på Stord kulturhus helga 24,25, og 26. november! Der har eg ikkje stilt ut för. Eg har kun stilt ut ein gong för på Stord, og det var på ein kollektivutstilling for medlemmer i Stord kunstlag. I kjellaren på kulturhuset. Men dette blir noko anna. Eg stiller med bord og vegg for å visa noko av det eg jobber med. Det blir sal av malerier, krus og kort. Mange spesielle julegåver vil du finne på julemessa! Du er hjarteleg velkommen!

Med vennlig hilsen

Grethe Kjøsnes

kr.2200,- giclee.

TIL SALGS! Dronninga. Acryl på lerret.

SOLGT! Vandring. Acryl på lerret.

Fins som giclèetrykk.

kr.2500,- giclee.

TIL SALGS! Besøket. Acryl på lerret.

TIL SALGS! PÅ leit. Acryl på lerret. 90 x 90 cm. Selges òg som gicleetrykk.

SOLGT. "Sildaparet 2- fanga". Acryl på lerret. Str. 90 x 90 cm.
Selges som gicleetrykk.

TIL SALGS."Det usynlege bandet". Olje på lerret.

TIL SALGS. "Offer". Acryl på lerret.

Str. 40 x 50 cm.

TIL SALGS. "Pardans". Acryl/mixed media på lerret.

str. 40 x 50 cm.

TIL SALGS. "Den evige leiken". Olje på lerret.

str. 50 x 50 cm.

TIL SALGS. "Flukten". Acryl på lerret.

str. 50 x 70 cm.

ACRYLMALERIER I RENNE/SKRAPETEKNIKK

jEg liker godt å obbe med acrylmaling som er vannbasert nett som akvarellmalinga. Du kan jobbe med den ganske uttynna, eller med lite vatn alt etter kva du vil oppnå i maleriet.  Du kan skape transparente effekter med fleire tynne lag opp på kvarandre. Det et spennande å sjå korleis  fargene framhever,  forminsker og kan skape balanse og harmoni i eit bilde. Farger har ein enorm kraft. 

VIKTIGE KULTURMINNE

Her på bildet jobber eg med ein akvarell av "Nilsbua" - ei gammal, falleferdig sjøbu i Hellevik i Fjaler, der eg er oppvaksen. Når eg ikkje maler halvabstrakte malerier, så er det kjekt å male slike maritime motiv av gamle naust, trebåter, gamle gjerder og andre kulturminner frå vår kystkultur. Den dagen dei gamle minne er vekke- og det håper eg ikkje, blir dei iallefall aldri gløymt gjennom malerier  frå ulike kunstnarar.  Men eg er elles oppteken av å ta vare på slike kulturminner der dei står òg. Dei bør ikkje forsvinna frå landskapet. Men det er noko melankolsk ved slike gamle bygninger og båter, steinmurar og gamle gjerder. Tankane mine byrjar å gå tilbake i tid. Korleis levde folk eigentleig og kven budde i dei gamle husa som held på å ramla ned eller berre grunnmuren står att. Korleis var det før i tida då dei måtte koma seg fram med båt? Eg har alltid interessert meg for historie, både lokalt, verdshistorie og har visst eit grunnfag på dette feltet. Men det er så lenge sidan no. Kulturvern og ulike kulturer og levemåter er òg interessant å læra om og forstå. Det kjem til uttrykk i slike gamle bygninger mellom anna.

Slik vart det endelige resultatet av "Nilsbua" og originalen er solgt for lengst. Men eg har maleriet for salg som giclee trykk, som er ein digital trykketeknikk som held eit høgt nivå. Eg vil skrive meir om dette seinare.

"Besöket". Acryl på lerret. str. 50 x 100 cm. SOLGT i 2017.

frå utstillinga mi i Skjerjehamn sommaren 2015. Maleriet til venstre med tittel "Huset" vart solgt på den utstillinga. (Fotograf: Dagrunn Stokke).

Det er ikke lagt inn noen video